Voordelen van sporten op het werk

Voor zowel werkgever als werknemer kent het vele voordelen om te gaan (starten met) sporten. Het heeft gezondheidsvoordelen, de werknemer voelt zich fitter en daar heeft werkgever uiteindelijk meer aan. Niet enkel omdat het verzuim minder wordt, maar ook omdat de werknemer ook nog eens beter zal presteren en beter om kan gaan met werkdruk. Bijkomend voordeel? Top Personal Training komt naar jou toe. Of dat nou op het werk is of bij je thuis, dus je bespaart er ook nog eens tijd mee!

Welke voordelen kent sporten voor het werk?

Als werkgever vind je het natuurlijk belangrijk dat je werknemers fit zijn. Werkgevers kunnen daar een handje bij helpen door ze te stimuleren het sporten op te pakken. In veel gevallen kan een bedrijf het sporten van werknemers zelfs (deels) vergoeden. Werknemers die sporten, profiteren namelijk van de volgende voordelen:

  • Sporten tegen stress: het blijkt het beste middel. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam is gebleken dat sporters sneller herstellen van een drukke werkdag. Op deze manier maken ze genoeg stofjes aan om vervolgens goed in slaap te vallen. Sporten helpt daar namelijk bij!
  • Sporten werkt inspirerend. Wel eens gehoord dat mensen de beste ideeën opdoen op de wc of in de douche? Met sporten is dat net zo! Omdat men ontspannen is en daarmee het hoofd helemaal leeg kan maken, komen de beste ideeën naar boven.
  • Sporters denken meer aan hun carrière. Misschien dat het ligt aan het competitie-element, maar onderzoek van Monsterboard toont aan dat van de sporters, maar liefst 32% de carrière als een topprioriteit ziet.
  • Sporters zijn minder vaak ziek. Sommigen denken dat sporters juist vaker ziek zijn door blessures, maar het tegendeel is waar. Door juist regelmatig te bewegen verklein je de kans op blessures. Tenzij je natuurlijk een riskante sport beoefend. Om de cijfers er even bij te pakken: de gemiddelde Nederlandse werknemer is 5 dagen per jaar afwezig door ziekte. Onder de sporters zijn dat er gemiddeld 3.
  • Sporten helpt bij overgewicht. Mensen die regelmatig met sport bezig zijn, zullen uiteindelijk ook gemotiveerder zijn op bewuster met voeding om te gaan. De combinatie van sport en voeding helpt overgewicht tegen te gaan. In de tijd waarin we anno 2020 leven, helpt dit ook weer in de strijd tegen Corona. Fit blijven is belangrijk!

Sporten mét collega’s werkt motiverend

Door met je collega’s te sporten, leer je ze op een andere, ontspannende manier kennen. Je werkt samen naar een ander doel dan het maken van carrière en je kunt elkaar daadwerkelijk doorheen slepen. Een bijkomend voordeel is dat collega’s die met elkaar sporten, eerder geneigd zijn elkaar op een natuurlijke manier te stimuleren om gezonder te leven.

Sporten op het werk

Veel mensen zullen het “gebrek aan tijd” opgeven als voornaamste reden wanneer je ze vraagt waarom ze gestopt zijn met sporten. Drukke baan, kinderen, een huisdier, het huishouden en dan ook nog de tijd vinden om de sportschool in te duiken?

De drukke schema’s zijn de voornaamste reden dat de trainers van Top Personal Training naar jou toekomen voor personal training aan huis. Je sport in je eigen vertrouwde omgeving en je hoeft nergens heen te rijden of te fietsen. Nadien spring je thuis onder de douche en je kunt weer verder met je gebruikelijke ritme.

Is er (vlak)bij jouw werk een locatie waar we de personal training kunnen uitvoeren? Ook dat is geen probleem!

Business bootcamps

Wil je samen met je collega’s aan de slag voor een fittere en gezondere leefstijl? Neem dan contact op om de mogelijkheden voor een business bootcamp te bespreken voor jouw bedrijf.

Profiteren van de carrièrevoordelen van personal training?

Vraag de gratis intake online aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard mag je ook de WhatsApp-functie gebruiken voor vragen. We zijn 24/7 bereikbaar.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hi! Hoe kan ik je helpen?