De voordelen van thuis trainen

Te warm, te koud, geen tijd, geen zin, het regent. Er zijn veel mensen die lid zijn van een sportschool, maar de motivatie niet kunnen vinden om er ook daadwerkelijk naartoe te gaan. Thuis trainen is dan een perfecte uitkomst omdat het veel voordelen kent ten opzichte van het trainen in een (drukke) sportschool. Met deze 5 voordelen wil ook jij vandaag nog starten met thuis trainen!

 

1.    Thuis trainen bespaart je (reis)tijd

Iedereen die lid is geweest van een sportschool zal het herkennen: voor ‘even een uurtje trainen’ ben je al gauw een paar uur kwijt. Van tevoren omkleden, de auto in of de fiets op, trainen, weer naar huis en dan nog douchen. Door thuis aan de slag te gaan bespaar je tijd. Je kleedt je om en je kunt direct aan de slag!

Weet je niet waar je moet beginnen maar wil je wel tijd besparen? Ga dan voor personal training aan huis, dus we komen naar jou toe!

 

2.    Je traint in een vertrouwde omgeving

Met een personal trainer aan huis train je altijd in een omgeving waar jij je fijn bij voelt. Je eigen ruimte met je eigen schone apparatuur. Gaat het even niet zoals je wilt? Niemand die het ziet dus ook niemand om je voor te schamen. Ook niet wanneer je die ene laatste rep eruit moet persen.

 

3.    Thuis train je met je eigen spullen en/of apparatuur

In de sportschool is de kans groot dat je, vooral op drukke tijdstippen, misgrijpt. Nooit meer een te lichte of te zware kettlebell omdat al het materiaal al in gebruik is: je hebt je eigen spullen thuis. Als je gaat voor een personal training aan huis nemen wij de materialen zelfs mee! Uiteraard zijn de gewichten afgestemd op jouw persoonlijke trainingsschema.

 

4.    Je bepaalt je eigen trainingstijden

Heb je een uurtje over? Of je nou fan bent van sporten in de ochtend, in de avond of in de middag: met het thuis trainen bepaal je je eigen trainingstijden. Je zit niet vast aan openingstijden van je sportschool of tijdstippen waarop een les gegeven wordt. Op deze manier kun je dus op ieder gewenst moment jouw online thuistraining of online persoonlijk traject starten.

 

Liever met een personal trainer thuis trainen? Dan spreek je een vast tijdstip af met jouw personal trainer af. Uiteraard kies je een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Heb je een keer een vrije dag en wil je daarom op een ander tijdstip trainen? Overleg met jouw trainer welk tijdstip het beste uitkomt.

 

5.    Wel of geen competitie: je bepaalt het zelf

Sommige mensen vinden het heel erg fijn om wat competitie te hebben tijdens hun training. Het kan je net dat zetje geven om iets beter je best te doen en meer uit je training te halen. Maar het kan ook averechts werken en jou demotiveren. Met een thuis training bepaal je in ieder geval zelf wat je fijn vindt. Je kunt zelf een competitie-element toevoegen met bijvoorbeeld je activity tracker. Probeer jouw collega’s of vrienden voor te zijn, of vergelijk op andere vlakken, zoals je voortgang in herhalingen of gewicht.

Houd je niet zo van wedstrijdjes? Laat het dan vooral los en geniet van je eigen training. Focus je op je eigen voortgang.

Kun jij wel wat trainingsinspiratie gebruiken? Neem dan eens een kijkje tussen onze online (personal) trainingstrajecten of vraag naar de mogelijkheden voor personal training aan huis.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hi! Hoe kan ik je helpen?