Sporten met collega’s? Bedrijfsbootcamp

Voor zowel werkgever als werknemer kent het vele voordelen om te gaan (starten met) sporten. Het heeft gezondheidsvoordelen, de werknemer voelt zich fitter en daar heeft werkgever uiteindelijk meer aan. Niet enkel omdat het verzuim minder wordt, maar ook omdat de werknemer ook nog eens beter zal presteren en beter om kan gaan met werkdruk. Hoe kun je nou beter sporten met collega’s dan met een bedrijfsbootcamp?

Welke voordelen kent het sporten met collega’s?

Als werkgever vind je het natuurlijk belangrijk dat je werknemers fit zijn. Werkgevers kunnen daar een handje bij helpen door ze te stimuleren het sporten op te pakken. In veel gevallen kan een bedrijf het sporten van werknemers zelfs (deels) vergoeden. Sporten met collega’s kent nog een aantal voordelen:

  • Sporten tegen stress: het blijkt het beste middel. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam is gebleken dat sporters sneller herstellen van een drukke werkdag. Op deze manier maken ze genoeg stofjes aan om vervolgens goed in slaap te vallen. Sporten helpt daar namelijk bij!
  • Sporten werkt inspirerend. Wel eens gehoord dat mensen de beste ideeën opdoen op de wc of in de douche? Met sporten is dat net zo! Omdat men ontspannen is en daarmee het hoofd helemaal leeg kan maken, komen de beste ideeën naar boven. Sport je met collega’s, dan kun je die ideeën ook nog eens met elkaar uitwisselen. Zie het als een soort gezamenlijke brainstorm. 
  • Sporters zijn minder vaak ziek. Sommigen denken dat sporters juist vaker ziek zijn door blessures, maar het tegendeel is waar. Door juist regelmatig te bewegen verklein je de kans op blessures. Tenzij je natuurlijk een riskante sport beoefend. De bedrijfsbootcamps zijn uitdagend maar voor ieder niveau geschikt. Om de cijfers er even bij te pakken: de gemiddelde Nederlandse werknemer is 5 dagen per jaar afwezig door ziekte. Onder de sporters zijn dat er gemiddeld 3.
  • Sporten helpt bij overgewicht. Mensen die regelmatig met sport bezig zijn, zullen uiteindelijk ook gemotiveerder zijn op bewuster met voeding om te gaan. De combinatie van sport en voeding helpt overgewicht tegen te gaan.  Fit blijven is belangrijk!

Sporten mét collega’s werkt motiverend

Door samen met je collega’s te sporten, leer je ze op een andere, ontspannende manier kennen. Je werkt samen naar een ander doel dan het maken van carrière en je kunt elkaar daadwerkelijk doorheen slepen. Een bijkomend voordeel is dat collega’s die met elkaar sporten, eerder geneigd zijn elkaar op een natuurlijke manier te stimuleren om gezonder te leven.

Sporten met collega’s óp het werk

Waarom veel mensen gestopt zijn met sporten? Het “gebrek aan tijd” is vaak de voornaamste reden. Drukke baan, kinderen, een huisdier, het huishouden en dan ook nog de tijd vinden om de sportschool in te duiken?

De drukke schema’s zijn de voornaamste reden dat de trainers van Top Personal Training naar jou toekomen voor bedrijfsbootcamps. Jij en je collega’s hoeven nergens heen te rijden of te fietsen. 

Business bootcamps

Wil je samen met je collega’s aan de slag voor een fittere en gezondere leefstijl? Neem dan contact op om de mogelijkheden voor een business bootcamp te bespreken voor jouw bedrijf.

Profiteren van de carrièrevoordelen van personal training?

Vraag de gratis intake online aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard mag je ook de WhatsApp-functie gebruiken voor vragen. We zijn 24/7 bereikbaar.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hi! Hoe kan ik je helpen?