Personal training bij stress

Stress kan een allesbepalende factor zijn bij hoe we ons voelen en hoe we presteren. Zowel op de werkvloer als tijdens je trainingen. Veel mensen zullen bij het terugdringen van stress denken aan “even niks op de bank”, vaak in combinatie met troostvoedsel. Grote kans dat je je nadien alleen nog maar slechter voelt. Een goede en effectieve personal training helpt tegen stress. Je voelt je na een training fitter, je hebt je hoofd leeg kunnen maken en je komt makkelijker in slaap. Lees hier meer voordelen over personal training bij stress.

De achtergrond van stress

Laten we bij het begin beginnen. Iedereen ervaart wel eens wat stress en dat kan verschillende redenen hebben. In principe kunnen we daar als mens prima mee omgaan, maar in sommige gevallen kan de stress chronisch worden en dát is wel een probleem. De gevolgen daarvan? Een verslechterde kortetermijngeheugen en concentratievermogen en op den duur zelfs depressies en angststoornissen. Het goede nieuws? Sport is samen met slaap, ontspanning en gezonde voeding een goed middel om de stressklachten te verminderen!

De invloed van voeding op stress

Ervaar je stress, dan zijn er bepaalde voedingssoorten die dit kunnen verergeren, maar ook voedingssoorten die stress tegen kunnen gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat je lichaam veel magnesium verbruikt wanneer je stress ervaart? Voeding is het beste medicijn en dat zeggen ze niet voor niets. In zo’n geval kun je het beste meer groene groenten eten, peulvruchten, bananen. Maar stress heeft ook een (negatief) effect op je bloeddruk. Ook daar kun je met een gezond en evenwichtig voedingspatroon iets aan doen. Een win-win dus om zowel op je voeding te letten als het trainen (weer) op te pakken! Hulp nodig? Vraag naar onze voedingsoaching.

Boksen om de stress van je af te slaan

De stress letterlijk van je afslaan? Het helpt! Tijdens personal boxing train je één-op-één met onze personal trainer. De verschillende technieken, het laag houden, trappen en het voetenwerk: het komt allemaal aan bod. Door die combinatie ben je in staat om letterlijk je hoofd leeg te maken en de dagelijkse gang van zaken even te vergeten.

Het belang van rust en herstel tussen je trainingen

Het is belangrijk dat je voldoende rust neemt tussen je trainingen door. Je lichaam moet namelijk kunnen herstellen en daar ook de tijd voor krijgen. Dus hoe fijn je een training ook vindt: zorg ervoor dat jij jouw lichaam niet overbelast! Wij houden hier uiteraard rekening mee bij het maken van jouw persoonlijke trainingsschema.

Wil jij aan de slag met sporten en minder stress ervaren?

De persoonlijke begeleiding is de rode draad door al onze trainingsvormen: of je nou kiest voor personal training aan huis of voor een online training traject.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hi! Hoe kan ik je helpen?