Bokstechnieken leren

Boksen is de perfecte trainingsvorm om snel fit te worden. Er komt echter veel bij kijken. Je slaat niet alleen letterlijk de stress van je af, je bent tegelijkertijd ook bezig met kracht, je uithoudingsvermogen, voetenwerk, coördinatie, balans én je ademhaling. Wil jij het maximale uit jouw bokstraining halen? Dan wordt het tijd om de bokstechnieken te leren.

Je kunt kiezen voor personal boxing omdat je het leuk vindt en zo ‘even je hoofd leeg te maken’. Ben jij juist die fanatiekeling die net een stapje verder wilt gaan met boksen? Ook dan kun je bij Top Personal Training terecht. Onze ervaring zorgt ervoor dat we jou voldoende kunnen begeleiden op beide vlakken: voor de fun of het serieuzere werk.

De bokshouding

Of beter bekend als de “neutrale houding”. Je keert altijd terug naar deze houding. Of je als bokser nou verdedigt, aanvalt of jezelf verplaatst. Je bokstechniek valt of staat met deze houding. Onderschat ‘m niet, want het is een moeilijkere houding dan het lijkt. Boksen is intensieve en vraagt veel van je lichaam. Het is de kunst om je armen óók bij vermoeidheid hoog, in de neutrale bokshouding te houden.

Het voetenwerk van een bokser

Het voetenwerk is minstens zo belangrijk als de bokshouding. Sta je te smal of juist te breed? Grote kans dat jij je balans niet kunt houden en daardoor ook minder snel kunt reageren op je tegenstander. Tijdens de personal boxing houden we jouw voetenwerk in de gaten en corrigeren we waar mogelijk.

Boksen om stress te verlagen

Ervaar je veel stress in het dagelijks leven? Veel mensen vinden het fijn om die stress dan letterlijk van zich af te slaan. Ook als je boksen enkel wilt gebruiken om je stresslevel te verminderen, is het belangrijk dat je de bokstechnieken leert. Doe je dit niet, dan is de kans op blessures groter, waardoor je juist meer stress kunt ervaren in je lichaam.

Personal boxing op pads

Een bokszak kunnen we niet zomaar overal ophangen, dus de personal boxing zal 1-op-1 plaatsvinden op pads of op bokshandschoenen. Het voordeel hiervan? Er is ruimte om te sparren, je wordt uitgedaagd om de bokshouding aan te nemen en het voetenwerk wordt belangrijker dan bij een bokszaktraining. Wil jij profiteren van de voordelen van personal boxing? Vraag dan de gratis intake aan. Je kunt personal boxing afwisselen met personal training, maar ook volledig de focus op het boksen behouden.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hi! Hoe kan ik je helpen?